От началото на годината Агенция Митници“ извършва засилени проверки на всички

...
От началото на годината Агенция Митници“ извършва засилени проверки на всички
Коментари Харесай

Агенция „Митници“ засили контрола по границите в изпълнение на ангажиментите за Шенген

От началото на годината Агенция „ Митници “ извършва засилени инспекции на всички митнически и гранични пунктове, както и на територията на цялата страна, на артикули и товари, пътуващи от и до Австрия. Проверките са в осъществяване на уговорката за засилен надзор по сухопътните граници, стихотворец от България и Румъния към Австрия в подписания Анекс към решението за присъединение на двете страни към Шенген, оповестиха от МФ.

За първите шест дни на годината са осъществени общо над 7200 инспекции на различни типове транспортни средства, в това число директно преминаващи през страната. Използват се всички способи за митнически надзор – физическа инспекция, сканиране с рентгенови системи, документален надзор. Проверяват се както транспортираните артикули, по този начин и кабините на товарните коли, леки, лекотоварни коли и рейсове.

В рамките на инспекциите за първите шест дни на годината, в нарушаване на митническото и акцизното законодателство са открити близо 120 000 къса цигари и 5,5 кг. тютюн, над 340 литра алкохол, 800 литра моторни масла, 1500 кг прахуляк за пране, 5429 електрически принадлежности, 10 500 детски играчки и 110 парфюмерийни продукта. Всички изброени артикули са арестувани при опит за импорт в страната или при директни транспорти към Западна Европа.

Засилени инспекции се правят и на излизащите от страната транспортни средства. При контролните дейности са открити общо над 61 000 продукта - електронни наргилета, пълнители за електронни наргилета, ветеринарни медикаменти и очила. Стоките са пътували от Австрия към Турция, само че не са били съответно декларирани.

При взаимна инспекция с „ Гранична полиция “ в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Видин в микробус с българска регистрация са открити и шест лица – сирийски жители, пътуващи в особено построен тайник. По предварителни данни лицата са транспортирани в посока Австрия.

Продължава и засиленият надзор по пътната мрежа на страната, взаимно с Министерство на вътрешните работи и други способени органи. Проверките по границите ще продължат по всички Граничен контролно-пропусквателен пункт до сухопътното ни присъединение на страната ни към Шенген, след което контролът ще остане единствено на външните граници на Европейски Съюз към Турция и Сърбия. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР